Hírek

2021. június 28., 12:30A Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Önkormányzat nemzetiségi tábor szervezésére támogatást nyert

A Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Önkormányzat (7341 Csikóstőttős, Hunyadi tér 24.) 400.000 Ft támogatást nyert a „Hagyományok ösvényein” nemzetiségi tábor megszervezésére. A támogató a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

A támogatásból finanszírozta a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.  Lengyel, Annafürdő 176 sz. alatt található Turisztikai és Természetismereti Központ erdei iskolájában töltött 5 nap, 4 éjszaka szállásköltségét 15 gyerek és két felnőtt kísérő számára.

A táborozók részére az étkeztetést A Déli Agrárszakképzési Centrum részeként működő Déli ASzC Apponyi Sándor Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola biztosította. Tartalmas, finom ebédeket, reggelit és vacsorát kaptak a résztvevők.

A Bonyhádi Termálfürdőben a gyerekek remekül szórakoztak, nagyokat csobbantak, csúszdáztak, igazi nyári időben strandoltak. Szép élményekkel gazdagodva tértek vissza a táborba.

A Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Önkormányzat szívügye a német hagyományok ápolása, terjesztése és átadása a következő generáció számára, valamint a nemzetiségi kultúra ápolása.

A pályázati támogatás hozzájárult e tevékenységünk eredményességéhez, a nemzetiségek önazonosságának megőrzéséhez, anyanyelvünk, hagyományaink, szellemi és tárgyi emlékeink ápolásához.


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar