Hírek

2022. június 24., 14:42A Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Önkormányzat nemzetiségi tábor szervezésére támogatást nyert

A Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Önkormányzat (7341 Csikóstőttős, Hunyadi tér 24.) 400.000 Ft támogatást nyert a „Hagyományok ösvényein” nemzetiségi tábor megszervezésére a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzetiségi táborok 2022. évi költségvetési támogatása kiíráson.

A támogatásból finanszírozta az Alsómocsoládi Vendégház és Ifjúsági Szállón töltött 5 nap, 4 éjszaka (2022. június 16-20) szállásköltségét, 3 nap tematikus kemencés vacsorás programot 15 gyerek és két felnőtt kísérő számára.

A táborozók részére az étkeztetést az Alsómocsolád Község Önkormányzata „ŐSZI-FÉNY” Idősek Otthona Egyesített Szociális Intézmény biztosította. Tartalmas, finom ebédeket, reggelit és vacsorát kaptak a résztvevők.

A Bonyhádi Termálfürdőben a gyerekek remekül szórakoztak, nagyokat csobbantak, csúszdáztak, igazi nyári időben strandoltak. Szép élményekkel gazdagodva tértek vissza a táborba.

A Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Önkormányzat szívügye a német hagyományok ápolása, terjesztése és átadása a következő generáció számára, valamint a nemzetiségi kultúra ápolása.

A pályázati támogatás hozzájárult e tevékenységünk eredményességéhez, a nemzetiségek önazonosságának megőrzéséhez, anyanyelvünk, hagyományaink, szellemi és tárgyi emlékeink ápolásához.

Képek a galériában.


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar