Hírek

2015. február 04., 07:56A jó ügy szolgálata elismerést érdemel

„Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” elismerő cím idén is hagyományosan február elején, a Civilek Napja alkalmából került átadásra. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár fejezte ki elismerését a megyei civil szféra képviselőinek, a szekszárdi Vármegyeházán megrendezett ünnepélyes díjátadó eseményen. A Tolna Megyei Önkormányzat immár 9. alkalommal ismerte el a megyei civilek áldozatos tevékenységét. A díjat minden évben pályázat útján nyerheti el az arra legérdemesebb szervezet.

A Közgyűlés elnöke köszöntötte a pályázatban résztvevő civileket és kijelentette, hogy a civil szféra és a közigazgatás közös nevezője: a közösség gyarapításának szándéka. Mint elmondta, a civilek missziójának bemutatása nagyon fontos, ezért a megyei önkormányzat a megye polgári szerveződéseire kívánja irányítani a figyelmet. Jelen rendezvény is éppen ezt a célt szolgálja – tette hozzá.

Fehérvári Tamás hangsúlyozta, hogy nem csupán a díjazottak, hanem valamennyi civil szervezet elismerést érdemel, hiszen a pályázatok egyértelműen jelzik, hogy a szervezetek valóban hisznek az általuk képviselt jó ügyben. Az elnök szerint „a jó ügy olyan, mint a családban a szeretet: képes összekötni az embereket, hogy a felmerülő problémákat egységben, egymást kiegészítve oldják meg.”

Várhatóan az év második felében elérhető uniós források is segíthetik a megyei civil szektor tevékenységét, így jellemzően a helyi szintű társadalmi együttműködés,- párbeszéd,- és identitás erősítését – jelentette ki Fehérvári Tamás.

Potápi Árpád János államtitkár a civil szervezetek munkájának fontosságára és szükségességére hívta fel a figyelmet. Köszönetet mondott a polgári közösségek áldozatos munkájáért, akik számos olyan feladatot végeznek, melyek a kormányzati és önkormányzati szervek tevékenységén kívül esnek. Az államtitkár a magyar nemzet fontos alkotóelemeinek nevezte a civil szervezeteket, amelyek példás módon járulnak hozzá a közösségek építéséhez, a települések gyarapításához.

A pályázatokat elbíráló bizottság elnöke, Dr. Say István értékelte a beérkezett pályázatokat, s ezt követően került sor a díj átadására.

„Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete”:

- CSIKÓSTŐTTŐSI FALUSZÉPÍTŐ ÉS HORGÁSZ EGYESÜLET

Településünket a rendezvényen az egyesület elnöke Biró-Keő Roxána és alelnöke Pintér Szilárd polgármester képviselte.


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar