Hírek

2014. március 18., 12:10Biztosítottá válik az egészséges ivóvíz a térségben

Közel hárommilliárd forint értékű beruházás kezdődik Dombóváron és a környező településeken

Több mint 12 ezer ember egészséges ivóvízzel való ellátása válik biztosítottá 2015-ig Dombóvár térségében.
Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében megvalósuló, KEOP-7.1.3.0/09-2010-0025 jelű Dombóvár és térsége ivóvíz minőség javító programja című program kétfordulós pályázati konstrukcióban zajlik. A projekt során a meglévő kapacitásokra alapozva Dombóvár központú ellátással távvezetékek épülnek, illetve ahol ez gazdaságosan nem kivitelezhető, ott a településen új kutat fúrnak, helyi víztisztító épül, valamint felújítják a vízvezetéket és a tározót, kitisztítják a hálózatot. Mindemellett megoldódik Döbrököz, Kurd és Csibrák arzénproblémája is.
A már befejeződött előkészítési munkák során elkészült a vízjogi engedélyes műszaki és tenderterv dokumentáció, a megvalósíthatósági tanulmány és a költség-haszon elemzés a projektmenedzsment szervezet koordinálása alatt. Az építési és rekonstrukciós munkálatok elvégzésére közösségi értékhatár feletti nyílt eljárást kellett lefolytatni, melynek nyertese az Alisca Bau Építőipari Zrt. és Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. által alkotott bátaszéki székhelyű DASZ Konzorcium lett, nettó 2 milliárd 442 millió forint összegű ajánlati árral, 48 hónap jótállási idő biztosítása mellett. A projektgazda Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás a konzorciummal az ivóvízhálózat építés és rekonstrukciók esetében FIDIC Piros Könyv szerinti, a vízkezelési technológiák építése és rekonstrukciója tekintetében FIDIC Sárga Könyv szerinti rendszerben kötött megállapodást, a szerződést múlt héten pénteken írták alá a felek. A munkaterület átadása 2014 tavaszán várható.
Dombóvár és térsége ivóvízminőség javító programjának beruházási költsége tartalékokkal együtt nettó 2,8 milliárd forint, a megvalósításhoz 2,3 milliárd forint vissza nem térítendő Európai Uniós és hazai támogatásban részesült a társulás.

Bővebb információ:
Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás
Pintér Szilárd elnök
Iroda: 7200 Dombóvár, Berzsenyi u. 1.
E-mail: ivoviz.tarsulas@dombovari-vizmu.hu
Honlap: www.tisztavizunk.eu

 


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar