Hírek

2012. október 05., 09:39„Csikóstőttős belterületi vízrendezése” elnevezésű pályázat

„Csikóstőttős belterületi vízrendezése” elnevezésű
DDOP-5.1.5/B-11-2011-0006 jelű pályázat

 

Beruházás kezdete: 2012. szeptember 1.
Beruházás vége: 2012. november 30.
Összköltség: 148.190.888 Ft
Kivitelező: Alisca Bau Építőipari Zrt.

A tervezett vízelvezetés általános ismertetése:

A Kossuth Lajos utca mindkét oldalán, a Hunyadi tértől az utca keleti végéig, burkolt árok kerül kialakításra, a meglévő földárok nyomvonalán. A becsatlakozó utcák alatti átereszek, valamint a kapubehajtók átépülnek.
Az árkok burkolása előregyártott elemekkel történik.
A Kossuth utcai zárt csatornához való csatlakozás helyén összekötő műtárgy épül. A zárt csatornaszakasz felhasználásra kerül a későbbiekben is.
A 285 hrsz. telken lévő nyílt árkos szakasz megszűnik, helyette zárt csatorna kerül kialakításra a befogadóig.

A Hunyadi tér jelenleg burkolatlan árkai előregyártott mederburkoló elemekkel lesznek kiburkolva, a vízelvezető kapacitás növelése és a tisztíthatóság érdekében.

A Szabadság utca templomtól délre eső szakaszán, a 31. számú lakóháztól a 79. számú lakóházig, az utca mindkét oldalán árokburkolat készül. Az utca domb felöli oldalán kis szelvényméretű, folyókaszerű vízelvezető készül. A völgy felöli oldalon, a jelenlegi árok nyomvonalán nagyobb szelvényméretű burkolóelemek kerülnek elhelyezésre.
Az utcai árokból érkező víz a mélypontokon található levezető műveken jut el a befogadóba.

A Szabadság utcai árokrendszer másik levezetése a tervezett árok végén, a 152/2 hrsz. földrészleten történik.  A jelenleg meglévő levezető mű elbontásra kerül, helyette zárt csatorna és burkolt árokszakasz készül, amely csatlakozik a rétet átszelő földárokhoz.

A lakótelkekre történő beközlekedés céljára kapubehajtó átereszek épülnek. Az átereszek előregyártott, úgynevezett TB elemekből kerülnek kialakításra. Lefedésük acélráccsal történik, így a víz a telkekre nem jut be, illetve a telkekről nem folyhat az útburkolatra.

A település déli határában lévő vízelvezető árok medre rendezésre kerül. A mederfenék a befogadó felé egyenletes lejtéssel lesz vezetve. Az árok belterületi szakasza, előregyártott mederburkoló elemekkel burkolva lesz, a kimosódás elkerülése és a könnyebb karbantarthatóság érdekében.


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar