Hírek

2018. május 11., 12:51„EGÉSZSÉGÜNKÉRT” Egészségügyi alapellátás fejlesztése Kaposszekcső és Csikóstőttős polgárai egészségének megőrzése érdekében

Csikóstőttős Község Önkormányzata Kaposszekcső Község Önkormányzatával konzorciumban támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül TOP-4.1.1-15 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése tárgyú felhívásra,  mely kedvező elbírálásban részesült, az alábbiak szerint:

A kedvezményezett neve: Kaposszekcső Község Önkormányzata

Konzorcium vezető: Kaposszekcső Község Önkormányzata

Konzorciumi tag: Csikóstőttős Község Önkormányzata

A projekt címe: „EGÉSZSÉGÜNKÉRT” Egészségügyi alapellátás fejlesztése Kaposszekcső és Csikóstőttős polgárai egészségének megőrzése érdekében

A szerződött támogatás összege: 81.172.321 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: 

A projekt során háziorvosi, valamint védőnői tanácsadó helyiség felújítása, akadálymentesítése, és energiahatékonysági mutatóinak javítása a cél. A két ingatlan a fejlesztés után a 176/2008 (VI.30.) Kormányrendeletnek megfelelően „DD-korszerűt megközelítő” kategóriába eső energiatanúsítvánnyal fog rendelkezni. A beruházás eszközbeszerzést is tartalmaz. A komfortosítás érdekében új berendezések, bútorok kerülnek beszerzése. A fejlesztés eredményeként már ezekben a rendelőkben is elvégezhetők lesznek alapvető szűrővizsgálatok, egészségügyi állapotfelmérések, ami által, valamint a beszerzendő prevenciós eszközök segítségével megvalósítható programokkal, kampányokkal kiemelt szerepet kap a prevenció a lakosság közvetlen lakóhelyén.

Kaposszekcső:

Az átalakítás során a belső közlekedési útvonalak és helyiség-kapcsolatok átszervezésével az épület teljes akadálymentesítése meg lesz oldva. Az orvosi rendelőhöz férfi, akadálymentes-női és személyzeti WC és mosdó, a védőnői tanácsadóhoz személyzeti és kismama WC és mosdó lesz kialakítva. A felújítás során a belső nyílászárók, aljzat, burkolat, szaniterek cseréjére, belső villamoshálózat felújítására, központi fűtés korszerűsítésére, födém és homlokzat hőszigetelésre, tető héjalás cseréjére kerül sor. Egy közös új akadálymentes bejárat készül, melyet az előírásoknak megfelelő rámpa köt össze az akadálymentes parkolóval. Az orvosi rendelő felőli bejárat személyzeti bejárónak megmarad. A bejáratok fölé előtető készül. Az előírásoknak megfelelő tároló helyiségek beépítésre kerülnek. 

A meglévő, elavult központi fűtési rendszer korszerű, energiahatékonyabb rendszerrel lesz átszerelve. A kazán földgáz üzemű, zárt égésterű, kondenzációs gázkazán lesz. Az elavult, gazdaságtalan radiátorok korszerű hőleadókra lesznek cserélve. Az egész épület új villamoshálózatot kap, új, korszerű világítótestek kerülnek felszerelésre. A teljes épület külső homlokzati hőszigetelő-rendszert kap. Ezzel a teljes épület energiahatékonysági mutatói nagy mértékben javulnak. Az elképzelés a település rendezési tervének és vonatkozó építési előírásoknak megfelel.

Csikóstőttős:

Az épület akadálymentesítését és vonatkozó előírásoknak való megfeleltetését kis mértékű bővítéssel és belső átalakítással tudjuk megoldani. A meglévő épületben lesz kialakítva egy akadálymentes – és egyben női WC. A jelenlegi váró és rendelő a jobb helyiségkapcsolatok érdekében fel lesz cserélve. A bővítményben kap helyet a férfi mosdó és a WC, valamint a személyzeti öltöző-WC. A felújítás során mind a belső, mind a külső nyílászárók, a burkolatok, szaniterek cserélve lesznek. A belső villamoshálózat teljes felújítására és bővítésére, a meglévő központi fűtés bővítésére, a födém és homlokzat hőszigetelésére, a tető hajlás-cseréjére kerül sor. A bejárathoz az előírásoknak megfelelő rámpa készül, amelyet a telken belül kialakított akadálymentes parkolóból meg lehet közelíteni. A teljes épület külső homlokzati hőszigetelő-rendszert kap. Ezzel a teljes épület energiahatékonysági mutatói nagymértékben javulnak. Az elképzelés a település rendezési tervének és a vonatkozó építési előírásoknak megfelel.

 

Projekt kezdő dátuma: 2017.07.01

Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2018.09.30

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-TL1-2016-00002 


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar