Hírek

2020. március 24., 08:02Házi orvosi felhívás

Tisztelt Betegeim!

 

A napokban a Nemzeti Népegészségügyi Központ egy új eljárásrendet életbe léptetve megtiltotta a légúti tünetes betegek háziorvossal történő személyes találkozását mind napközben, mind az ügyeletben. A leírás azt is kiemeli, hogy TILOS a légúti beteget az otthonában megvizsgálni.

Erre szerintem azért volt szükség, mert a fertőzés terjedésének sajnos egy fontos láncszeme a háziorvosi rendelő. Könnyen elkaphatják azok a betegek a kórt, akik egész más panasszal mentek a rendelőbe.

A koronavírusos megbetegedés ellátása amúgy sem a háziorvosnál történik.

A háziorvosnak az a feladat maradt, hogy a beteggel telefonon konzultáljon és a kérdéseire adott válaszokból eldöntse, mit kell tenni.

Ha a telefonos segítség nem vezet eredményre, marad a kórház.

Az új helyzetben a háziorvosi rendelőbe csak egyéb, akut megbetegedéssel lehet bemenni. /vérnyomásproblémák, szívpanaszok, emésztési panaszok, szédülés, vércukorháztartás felborulása, hirtelen kialakult erős izületi fájdalmak stb…/ Ha nem ilyen betegséggel jönnek, akkor meg kell tagadnunk az ellátásukat!

Ez egy speciális időszak most és ezt a speciális intézkedést azért hozta meg a Hatóság, hogy csökkentse a koronavírus további terjedését megvédve Önöket is mitőlünk minket pedig Önöktől, hisz a járvány után szeretnénk újra együtt dolgozni az Önök egészségéért.

Recepteket telefonos megbeszélés után írunk fel. Minden szűrés, minden ügyintézés /közgyógy, javaslatok, stb./ leáll.

A járványügyi intézkedések, iskolabezárások, a munkahelyek leállása miatt NINCS LEHETŐSÉGÜNK ÖNÖKET TÁPPÉNZRE VENNI! Ne vesszünk össze ezen.

„Háborús” helyzet van, ennek megfelelő, felülről érkező intézkedésekkel.

Kérdéseikkel, panaszaikkal, kéréseikkel elsőnek hívjanak minket 06302267171 telefonszámon. Megbeszéljük, hol van lehetőségünk segíteni.

Dr. Pulai János

 


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar