Hírek

2013. május 16., 08:00„Horgászturizmus feltételeinek megteremtése Csikóstőttősön”

 

 

 

„Horgászturizmus feltételeinek megteremtése Csikóstőttősön”

                                                      Jogcímkód: 6.355.01.01              

 

Csikóstőttős Faluszépítő Egyesület 2012-ben pályázatot nyújtott be horgászturizmus feltételeinek megteremtésére Csikóstőttősön a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból turisztikai tevékenységek ösztönzése a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével nyújtandó támogatásra.

 

A pályázat sikeres volt, a fejlesztést a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból turisztikai tevékenységek ösztönzése a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével nyújtandó támogatás- program forrásainak elnyerésével valósítja meg az egyesület.

 

A projekt összköltsége 27 222 131 Ft, melyhez 17 768 958 Ft támogatást nyert az egyesület.

A beruházáshoz szükséges önerő összegét a Csikóstőttős Faluszépítő Egyesület és Csikóstőttős Község Önkormányzat saját forrásból biztosítja.

 

A tervezett beruházás célja a horgásztó kiépítése, mely a helyi lakosok és a településre érkező turisták részére is rekreációs programlehetőséget biztosít. Az igények megváltozásával, és a napjainkban egyre nagyobb teret hódító egészséges életmódot és aktív kikapcsolódást követő vendégek számának növekedésével konkrét igény mutatkozik a szelíd turizmusra, a sportolási lehetőségekre.

 

 

A tervezési terület horgásztó a település külterületén, üdülőövezetben kerül megépítésre.

 

A tervezett beruházás hosszú távon biztosítja az újonnan jelentkező igények kielégítését, a gyógy- és termálturizmust kiegészítő programlehetőség feltételeit is.

           


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar