Hírek

2022. május 18., 14:44Katasztrófavédelmi bemutató

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság felajánlására látványos katasztrófavédelmi bemutató került megrendezésre, melyen közel 150 helyi és dombóvári óvodás és kisiskolás vett részt.

 A gyermekek felülhetnek a járművekre és kipróbálhatják a leglátványosabb tűzoltóeszközöket, be lehet ülni a tűzoltóautókba, bele lehet bújni a védőruhába lehetet „tüzet oltani” – puttonyfecskendővel célba lőni! Nagy sikere volt a füst sátornak és természetesen a tűzoltó gokart és futóbicikli is állandó mozgásban volt.

A tűzoltók egy konyhában keletkező tüzet is szimuláltak, ahol a tűzhelyen felejtett, majd a lábasban kigyulladt olaj helyes oltását szemléltették. Az érdeklődők megszemlélhették, hogy mi történik, ha az égő olajra vizet öntünk: ilyenkor a víz kivetődik az olajból, hirtelen felforr, tűzgömb keletkezik, mely a környezetében található berendezési tárgyakat is meggyújthatja. Akkor cselekszünk helyesen, ha fedővel letakarjuk a lángoló olajat, így elzárjuk a levegőt az égéstől, kikapcsoljuk a hőforrást alatta és megvárjuk, amíg az magától elalszik.

Köszönjük a bemutatót Bán Attila ezredes Úrnak, a dombóvári Tűzoltóság munkatársainak, a finom ebédet Horváth Attilának és a VÁSÁ-ROYAL Abc-nek.

Képek a Galériában


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar