Hírek

2013. december 23., 09:14Kerékpárút zárórendezvény

Elkészült a kerékpárút- véget ért Csikóstőttős-Kaposszekcső Településközi Hivatásforgalmi Kerékpárút projektje.

 

2013. december 18.

 

216 638 064 forint Európai Uniós támogatási összeggel, 90%-os támogatású projekt keretében épülhetett meg a Csikóstőttős-Kaposszekcső Településközi Hivatásforgalmi Kerékpárút. A projekt fizikai megvalósítása december 15-én zárult, a következő hetekben pedig a beruházás adminisztratív és pénzügyi lezárása is megtörténik.

 

 

Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése tárgyú pályázati kiírására beadott, sikeres pályázatnak köszönhetően valósult meg a DDOP-5.1.1-11-2011-0005 azonosító számú, „Csikóstőttős-Kaposszekcső Településközi Hivatásforgalmi Kerékpárút” című projektje, melynek teljes költségvetése meghaladta a 233 millió forintot.

 

A beruházás eredményeként a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, Csikóstőttős-Kaposszekcső közötti településközi hivatásforgalmi kerékpárút megépítése, a már meglévő, több ütemben elkészült Kaposszekcső-Dombóvár közötti kerékpárúthoz kapcsolódás, összefüggő kerékpáros-barát terület jött létre. A kerékpárúttal javulnak a helyi közösség életkörülményei, a területi elhelyezkedésből következő hátrányok csökkennek, a gazdasági fejlettségi szintben lévő különbségek mérséklődnek.

 

A kerékpáros létesítmények Csikóstőttős és Kaposszekcső közötti terület, külterületen és két település belterületein haladnak.

 

Az elvégzett beruházás hosszú távon biztosítja majd a korszerű, baleset- és akadálymentes közlekedést. Ezen felül az új létesítmény árvízvédelmi szerepet is ellát, és szolgálja a szabadidős kerékpározás biztonságos feltételeit is

 


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar