Hírek

2022. március 04., 10:17Magyar Falu Program Kommunális Eszköz Beszerzése 2021

Beszámoló

Projekt műszaki-szakmai tartalmának, eredményeinek, hatásainak, indokoltságának részletes bemutatása

Csikóstőttős Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program keretében megjelent MFP-KOEB/2021 kódszámú, „Eszközbeszerzés Csikóstőttős település belterületi közútjainak és zöldterületeinek karbantartására" című felhívásra. A 3284394616 projektazonosító számú pályázat keretein belül 12.139.395 Ft értékű támogatást nyert.

Cél volt a belterületi utak, közterületek megfelelő karbantartását, közparkok, járdák, járda melletti zöldterületek, emlékhelyek fenntartását, gondozását biztosító új eszközök beszerzésével a kistelepülések népességmegtartó és népességnövelő erejének növelése, a fiatalok helyben maradásának támogatása, szorgalmazása, mivel a település környezete nagyban befolyásolja az ott élő családok életminőségét

 

A beszerzett új eszközök listája, mely a pályázat műszaki tartalma:

1 db Husqvarna típusú Rider 214 TC többfunkciós fűnyíró traktor

1 db Procomas BS821 Y késes függesztett rézsű kasza

1 db Bicchi BRT125 pótkocsi

1 db Greffet Discover G-1800 útmenti árok ásó és tisztítógép

1 db Kolaszewski vonólap

Az 5 db erő- és munkagép megfelel a Pályázati kiírás 2.1. pontban, valamint a Kiírás 2. számú mellékletében megfogalmazott elvárásoknak.

Csikóstőttős Község Önkormányzata vallja, hogy minden települést meghatároz a róla kialakított első benyomás, az a kép, amelyet elsőként a közterületek jellege ad az odalátogatók számára. A település környezete nagyban befolyásolja az itt élő családok életminőségét is. Az Önkormányzat számára fontos, hogy az itt élő emberek igényesek legyenek az őket körülvevő környezetre, büszkék legyenek a falusi életformára. A pályázat keretében beszerzett eszközök megteremtették annak lehetőségét, hogy a település teljes területe rendezett legyen. Ez a pályázat eredményének számít.

 A projekt hatása: a fejlesztés amellett, hogy hozzájárul a település központi arculatának javulásához, számos egyéb helyi fejlesztéssel is összhangban van.

  • 2017-2018-ban a településen több középület felújítása történt meg TOP támogatásból, egy komplex turisztikai fejlesztés keretében megnyílt a Hagyományok Háza, majd a településközpont fejlesztésére kiírt Faluszépítés Leader módra pályázatból két darab buszváró és utcabútorok kerültek beszerzésre.  Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartása című MFP-KKE/2019 kódszámú pályázati kiíráson 11 334 093 Ft értékű támogatást nyert a település, amelyből beszerzésre került 1db Zoomlion RK504 traktor, 1 db rotációs kultivátor, 1 db elülső fűnyíró elülső függesztéssel, hidraulika rendszer, hótolólap, sószóró kardántengellyel, fűnyíró kardántengellyel, mulcsozó.

 

Az Önkormányzat pályázatot nyújtott be MFP-ÖTIK/2022/5 kódszámú, Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése felhívásra a Csikóstőttősi Közösségi ház felújítása, energetikai korszerűsítése céljából.

A projekt megvalósítását különösen indokolta, hogy kötelező önkormányzati feladatként 5,14 km belterületi kiszolgáló és lakóút, valamint 0,28 km külterületi közút, 2,964 km kerékpárút, 7,033 km gyalogút és járda fenntartásáról kell gondoskodni, valamint a közterületek és zöldterületek gondozásáról. Ekkora területet csak megfelelő eszközparkkal lehet az elvárt szinten karbantartani, gondozni. Az Önkormányzatnál biztosított a szükséges személyi állományt, akik megfelelő gyakorlattal és képességgel rendelkeznek, hogy a feladatokat ellássák.

Csikóstőttős a Dombóvári járás területén helyezkedik el, a várostól 10 kilométerre. Dombóvár kerékpárúton a településről megközelíthető. A település különösen érintett a távolabbi településekről származó látogatók átmenő forgalmában, a település pedig szeretne minden ide látogatóban jó benyomást kelteni a megfelelően rendezett településkép biztosításával. A helyi önkormányzatnak, a falu lakosságának, kicsiknek és nagyoknak, időseknek és fiataloknak közös érdeke és felelőssége, hogy Csikóstőttős a jövőben még inkább élhető településsé váljon. Ennek érdekében szívesen és sokat tesznek, az Önkormányzat igyekszik minden pályázati lehetőséget megragadni, hogy községünk a jövőben is egy élhető település legyen, mely igyekszik megfelelni a modern, 21. századi igényeknek és követelményeknek.

 

Tájékoztatás és nyilvánosság megvalósulása: A projekthez kapcsolódóan Csikóstőttős Község Önkormányzata eleget tett a tájékoztatás, nyilvánosság biztosítása kötelezettségének a Magyar Falu Program „Arculati kézikönyv” dokumentumban megfogalmazottaknak megfelelően:

  • honlapunkon (www.csikostottos.hu) a Magyar Falu Program emblémáját elhelyeztük,
  • 2 darab falutáblát és 1 db támogatói táblát kihelyeztünk.

                                                                      

 


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar