Hírek

2012. május 02., 15:40Magyarországi Falumegújítási Díj 2011.

Az előző pályázat nyertese, Alsómocsolád volt a házigazdája a negyedik alkalommal kiírt Magyarországi Falumegújítási Díj április 20-i átadóünnepségének. Itt vehette át Csikóstőttős díját Pintér Szilárd polgármester.

A belügyminiszter és a vidékfejlesztési miniszter által kiírt pályázat legjobbjainak kétnapos rendezvénysorozat keretében gratulált Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyi és Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára.

A negyedik alkalommal meghirdetett Magyarországi Falumegújítási Díj ezúttal is az Európai Falumegújítási Díj pályázatának követelményein alapult, amelyet az Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség (ARGE) írt ki. A bírálat két fordulóban történt. Az állami főépítészek elnökletével, a regionális fejlesztési ügynökségek, a LEADER Helyi Akciócsoportok és a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának képviselőiből regionális zsűrik alakultak. Ezek végezték a beérkezett huszonkét pályamű előminősítését.

A pályázók végső sorrendjéről a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium, az állami főépítészek, a Magyar Urbanisztikai Társaság és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből álló bizottság döntött. A győztes végül a Pest megyei Újszilvás lett, amely a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításával érdemelte ki az elismerést. Újszilvást a Belügyminisztérium nevezi az Európai Falumegújítási Díjra is.

Csikóstőttős Tolna megyéből egyedüliként került a legjobb tizenhárom közé, ahol a zsűri a falumegújítás több területén elért kiemelkedő teljesítményért díszes Zsolnay-vázával, oklevéllel és 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatással díjazta a települést. A bíráló bizottság a kiemelkedő szakmai munka elismeréseként ráadásul különdíjra is érdemesnek találta Csikőstőttőst.


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar