Hírek

2016. június 01., 09:40Magyarországi Falumegújítási Díj 2015.

Magyarországi Falumegújítási Díj 2015.

Az előző pályázat nyertese, Komlóska volt a házigazdája a hatodik alkalommal kiírt Magyarországi Falumegújítási Díj 2015. átadóünnepségének, amelyre 2016. május 27-én került sor. Itt vehette át Csikóstőttős díját Pintér Szilárd Csikóstőttős Község Polgármestere a Magyarországi Falumegújítási Díj a falumegújítás több területén elért kiemelkedő teljesítményért. Csikóstőttős Tolna Megyéből egyedüliként került a legjobbak közé, ahol a zsűri díszes Zsolnay-vázával és oklevéllel jutalmazta a kiemelkedő teljesítményt.

A Belügyminiszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter által közösen meghirdetett, a Magyarországi Falumegújítási Díj 2015.  pályázat legjobbjainak kétnapos rendezvénysorozat keretében gratulált Dr. Dukai Miklós, helyettes államtitkár a Belügyminisztérium, valamint Füleky Zsolt helyettes államtitkár a Miniszterelnökség képviseletében, valamint Madaras Attila a Falumegújítási Szakértői Bizottság elnöke.

A hatodik alkalommal meghirdetett Magyarországi Falumegújítási Díj ezúttal is az Európai Falumegújítási Díj pályázatának követelményein alapult, amelyet az Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség (ARGE) írt ki. A Munkaközösséget Peter Schawerda konzulens képviselte a díjátadón.

A pályázók végső sorrendjéről a Falumegújítási Szakértői Bizottság döntött, mely a belügyminiszter és miniszterelnökséget vezető miniszter által kinevezett, a két tárca, az állami főépítészek, a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből, összesen 9 főből állt össze.  A Bizottság – a pályaművek áttanulmányozása mellett – helyszíni  bejárások, konzultációk révén is vizsgálta a legjobb pályázatokat benyújtó települések falumegújítási tevékenységét.



« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar