Hírek

2012. december 19., 15:14Megalakult a Közös Önkormányzati Hivatal

Dalmand Kocsola és Csikóstőttős község önkormányzatai elfogadták a közös hivatal alapító okiratát. Jövő évtől feláll a Dalmandi Közös Önkormányzati Hivatal, melynek székhelye Dalmandon, kirendeltsége Kocsolán és Csikóstőttősön lesz.

Reméljük, hogy a lakosság nem érzékeli a változást, mivel hivatali ügyeinek egy részét a jelenleg is működő Községháza épületében intézheti el.

Új igazgatási szintként alakulnak meg a járási hivatalok.

A járási kormányhivatalok legfontosabb feladata a megyei szintnél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása lesz. Így megvalósul az államigazgatási és az önkormányzati feladatok szétválasztása, a járások kizárólag államigazgatási területi egységet jelentenek majd.

Elsősorban okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyek intézést veszik át a településektől a jövőre megalakuló járási hivatalok. A hatáskörök szétválasztásánál kiemelt szempont volt, hogy a helyi szabályozáshoz kapcsolódó, mérlegelési jogkörbe tartozó ügyek lehetőleg maradjanak a települési jegyzőnél, ahol viszont az adott ügyben az államnak van egyértelműen feladata, szerepe, ott a járási hivatal tudjon majd hatékonyabban intézkedni. Az azonos szabályozók mentén lefolytatható eljárásokkal hatékonyabb, racionálisabb ügyintézés valósulhat meg országszerte. A Dombóvári Járási Hivatal a jelenleg működő Dombóvári Polgármesteri Hivatal épületében fog működni 2013. január 1-től.

 


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar