Hírek

2017. június 28., 07:45Nyári tábor Egyházaskozáron

Az Általános Iskola alsó tagozatos diákjai a szünidő első hetében Egyházaskozáron táboroztak, Csikóstőttős Község Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából.

A Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Önkormányzat NEMZ-TAB-EPER-17-0112 pályázati azonosítószámmal nyilvántartásba vett „Hagyományok ösvényein” nemzetiségi tábor” című projektje 400.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Támogató Szervezet az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Lebonyolító Szervezet az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő volt.

A táborban résztvevő gyerekek (20 fő) az iskolai kereteken kívül egy számukra új környezetben, játékos módon sajátították el a német nyelvet, ez által fejlesztve a már megszerzett tudásukat.

A tanulók az együtt töltött idő alatt különböző irányított szabadidős programokon, kézműves foglalkozásokon is részt vehettek, a táborozókat színes programok várták: német nemzetiségi játékokat, dalokat, verseket tanultak, felelevenítették szokásaikat, hagyományaikat; német nemzetiségi tánc és zeneoktatáson, honismereti játékon vehettek részt, lovaskocsiztak, holdfénytúráztak, kirándultak, valamint Bonyhádon strandoltak a gyerekek és kísérőik.

A sikeresen lebonyolított tábor jó alkalom volt, hogy Csikóstőttős település fiataljai megismerjék és ápolják hagyományaikat, nyelvüket, kultúrájukat.

 

Képek a Galériában


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar