Hírek

2014. június 03., 11:42"Oázis Kert" - Munka - Élet - Ízek

Csikóstőttős Község Önkormányzata 2013.11.19-én pályázatot nyújtott be a LEADER térségek közötti együttműködés végrehajtásához nyújtandó támogatások jogcímre, mely pozitív elbírálásban részesült.

A program célja, hogy Tolna megye területén a projektben résztvevő 19 településeken a mezőgazdasági termelésre alkalmas környezetben élő lakosságot önellátásra ösztönözze. A mezőgazdasági termelés feltételei e településeken csak részben adottak, melyet az itt élő lakosság nem, vagy csak részben tudna kihasználni. Fontos tényező, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű lakosok legalább a saját ellátásukhoz, megélhetésükhöz szükséges terményeket állítsák elő.

A projekt fő célja, hogy a 4 mikrotérségre osztott településcsoportokon megszervezze a kiskertekben történő zöldség-gyümölcstermelés feltételeit, ebbe bevonva az idősebb korú lakosságot, valamint a településen élő gyermekeket, és fiatalokat. Közösen fejlesszék gazdasági vonzerejüket, melyet a településen megtermelt helyi termékek bemutatásával is megerősítenek.


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar