Hírek

2015. március 27., 14:01Tájékoztatás

 

TÁJÉKOZTATÓ

a Dombóvár és Környéke ivóvízminőség-javító program keretében folyó beruházás vízszolgáltatást érintő kivitelezési munkáiról

 

Előzmény: Az ALISCA BAU Építőipari Zrt- 2014 szeptemberében megkezdte a” Dombóvár és térsége ivóvízminőség-javító program” keretén belül a kivitelezési munkákat Attala, Kapospula, Csoma, Szabadi, Alsóhetény, Mászlony, Kaposszekcső, Csikóstőttős, Szarvasd, Nagy Pál telep, Alsóleperd, Szilfás, Dalmand, Kocsola, Döbrököz, Csibrák, Gyulaj, Kurd települések közigazgatási területein.

Elkészültek az új kutak, a négy új vízmű-telep, megépült kb. 40 km ivóvíz-távvezeték, és megkezdődtek a vezetékek rekonstrukciós munkálatai is. A lakossági visszajelzések alapján munkánk jelentős kellemetlenséget eddig nem okozott, ugyanakkor a kivitelezés elérkezett abba a szakaszába, mikor a munkálatok érintik a működő ivóvíz-hálózatot, mely szükségszerűen hosszabb-rövidebb ideig tartó vízkorlátozással, valamint a szolgáltatott ivóvíz esztétikai-minőségi romlásával jár. A legjelentősebb ilyen munka az üzemelő csőhálózat mechanikai-szivacsdugós tisztítása ( az üzemelő vezetékekben nagy mennyiségű mechanikai-biológiai szennyeződés található, mely eltávolítása jelentősen emeli a szolgáltatott ivóvíz minőségi paramétereit. A szivacsdugós tisztítás elvégzésének előfeltétele, hogy a meglévő hálózaton úgynevezett mosatási csomópontok kerüljenek kialakításra, melyeken keresztül a szivacsdugó a hálózatba bevezethető, illetve amiken keresztül a szennyeződés eltávolítható.)

 

A csomópontok építése akár egész napos, teljes körű, míg maga a tisztítás-térben és időben-szakaszos vízkorlátozással és a vízminőség romlásával jár.

Szintén időszakos vízkorlátozást fog okozni a rekonstrukciós csőszakaszok átkötése az élő vezetékre, valamint a víztornyok felújítása.

A vízkorlátozások időpontjairól az eddig megszokott módon, a szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt., cím 7200 Dombóvár, Berzsenyi u 1.) értesíti a fogyasztókat és gondoskodik a szükséges ivóvízellátásról.

 

A kellemetlenségekért előre is elnézést kérünk!

Türelmüket köszönjük! A kivitelezést végző társaság:                

ALISCA BAU Zrt
« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar