Hírek

2020. június 08., 07:22Tájékoztató vegyszeradagolás váltásról

Vegyszeradagolás-váltás miatt ideiglenes esztétikai ivóvízminőségi problémák lehetnek Dombóváron és környékén

 

Tájékoztatjuk tisztelt felhasználóinkat, hogy a Dombóvár IV. és Dombóvár V. számú vízműtelepen a kezelt víz fertőtlenítésére a korábbi években használt klór helyett a jövőben klór-dioxidot alkalmazunk. Ennek érdekében Grundfos Oxiperm C164 típusú automatikus klór-dioxid-adagoló rendszereket telepítettünk a vízműtelepeken. A 30 napos próbaüzem 2020. június 3-án megkezdődött. Ebben az időszakban laboratóriumunk heti rendszerességgel fogja monitorozni a vízminőséget.

 

A Dombóvár városi vízműről ellátott további települések: Attala, Csikóstőttős, Csoma, Szabadi, Kapospula és Kaposszekcső.

 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a vegyszeradagolás-váltás következtében az ivóvíz minőségében időlegesen negatív változások léphetnek fel (pl. hálózati lerakódások leválása, zavarosodás).
A csővezetékekben jelenlévő vas- és mangántartalmú lerakódások az adagolt klór-dioxid hatására sárgás-barnás színű kolloid csapadékot alkothatnak, amely megjelenhet a szolgáltatott vízben is, annak halvány elszíneződését, esztétikai problémákat okozva. Mindazonáltal a vas és mangán egészségterhelést nem okoz, az esetlegesen fellépő változások várhatóan néhány héten belül mérséklődnek.

 

Amennyiben az ivóvíz minőségében változást tapasztalnak, kérjük, értesítsék társaságunkat a DRV-infovonalon, a 06 80 240 240-es telefonszámon.

 

A minőségi problémák mielőbbi felszámolása érdekében a felhasználók részéről történő bejelentések alapján a települési elosztóhálózat egyes szakaszainak mosatását kollégáink tűzcsapokon keresztül elvégzik.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

 


« Vissza az előző oldalra!

Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar