Pályázatok, közintézmények

Civil szervezetek

Településünkön működik a Csikóstőttősi Faluszépítő és Horgász Egyesület, Csikóstőttősi Német-Magyar Kulturális Egyesület, Kaposszekcső-Csikóstőttős Közös Sportegyesülete az önkormányzat támogatásával.

 

Csikóstőttősi Faluszépítő és Horgász Egyesület

7341 Csikóstőttős, Hunyadi tér 24.

Az egyesület 2002. július 30-án alakult 38 taggal.

Elnök: Biró - Keő Roxána

 

Csikóstőttősi Német – Magyar Kulturális Egyesület

7341 Csikóstőttős, Szabadság u. 1.

Az egyesület 2002. október 4-én alakult 31 taggal.

Elnök: Pintér Szilárdné

 

Kaposszekcső - Csikóstőttős Közös Sportegyesület

7341 Csikóstőttős, Hunyadi tér 24.

Az egyesület 1994. július 15-én alakult 38 taggal.

Elnök: Pintér Szilárd

Az Kaposszekcső-Csikóstőttős Közös Sportegyesület 1994-ben alakult, 17 éve működik a megyei bajnokságban. Az egyesület célja a szabadidő egészséges és kulturált eltöltése, a felüdülés, pihenés biztosítása, a kulturális és szórakozási igények kielégítése, az ifjúság fizikai képzettségének, edzettségének fejlesztése, erkölcsi nevelése, a sport népszerűsítése, sportkapcsolatok ápolása.

A két település közösen működtetett Sportegyesületének utánpótlás csapata közösségépítő hatású. A közös csapat  a két település gyermekeit és szüleit egy mikroközösségé kovácsolja össze. A gyermekeket a közös játék által, a szülőket pedig azzal, hogy jelen vannak a mérkőzéseken, együtt szurkolnak a játékosoknak és együtt örülnek a csapat sikereinek a labdarúgás területén. Ezzel erősödik a két település lakossága számra az együvé tartozás érzése. Iskolán kívül más sportolási lehetőség nincs a településeken, így mind a felnőttek, mind a gyermekek számára a labdarúgás jelenti az egyetlen lehetőséget a tömegsport művelésére, gyakorlására.

A látvány-csapatsportok támogatásáról szóló jogszabályok életbe lépését követően minden évben sikeresen pályázatunk TAO támogatásra az MLSZ-nél.
A 2013/14-es sportfejlesztési program és a jóváhagyó határozat itt található.
Sportfejlesztési program
Határozat

A kistelepüléseknek a labdarúgócsapat nem csupán a tömegsportot, és az összejöveteleket, a sportot és a szurkolást jelenti, hanem a település képviseletét más településeken. Mivel a labdarúgó csapat a település képviselője, méltó megjelenése, szakmai felkészültsége kiemelten fontos a lakosság és önmaguk számára.

A program rövid távú célja a csapat (elsősorban az utánpótlás) megfelelő szintű felkészültségének biztosítása megfelelő sporteszközökkel és sportszakember munkájával, valamint a csapat megfelelő szerelésben való megjelenése.

A fejlesztés hosszú távú célja a 17 éve működő Egyesület csapattagjainak méltó módon való felkészítése, és megjelenése, az egészséges életre, a mozgásra, sportolásra nevelés, a tömegsport és a labdarúgás megszerettetése. Kiemelt cél még a településeken élők együvé tartozásának erősítése, és az új mezek által jó szponzorfelület biztosítása, mellyel a csapat további támogatása biztosítható.

 

  


« Vissza az előző oldalra!
Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar