Pályázatok, közintézmények

Csikóstőttős Hunyadi téren a településkép javítása

 

Kedvezményezett neve: Csikóstőttős Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve, kódszáma: VP6-19.2.1.-89-1-17 „Faluszépítés LEADER módra”

A projekt címe, azonosító száma: Csikóstőttős Hunyadi téren a településkép javítása”, 1924170211

A szerződött támogatás összege: 3 991 799 Ft

A támogatás mértéke: 85%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt keretében az Önkormányzat 2 darab buszvárót, utcabútorokat (pad, szemetes, virágtartók), tájékoztató táblát vásárol. A beszerzésre kerülő eszközökkel célunk a településkép javítása, közösségfejlesztés, a településen élő lakosság összekovácsolása.

Az Önkormányzat érdeke, hogy települését tisztán és rendezetten tartsa fent. Településünkön két rossz állapotú buszváró van jelenleg, melyet jelen projekt keretében 2 db új, modernebb buszmegállóra kívánunk lecserélni. A település központjában egy park található, mely az év minden szakában kihasznált területe Csikóstőttősnek. A fiatalok gyakran itt találkoznak délutánonként, a kisebb korosztály, mint például alsó tagozatosok, óvodás korú gyermekek a szüleikkel, gyakran itt töltik a délutánokat és játszanak a friss levegőn, ezáltal a park, mint közösségi tér közösségfejlesztő szereppel bír. A mai rohanó világban rendkívül fontos, hogy ezekre odafigyeljünk. A település e részére az Önkormányzat új eszközöket vásárolt (padok, szemetes, virágtartók), hogy még inkább összhangot teremtsen a település szívében található parkban.

Ezenfelül szeretnénk jelen projektből tájékoztató/ információs táblát vásárolni, mely a helyiek számára, de még inkább a településre érkező turisták, látogatók számára nyújt egyfajta könnyebb tájékozódási lehetőséget.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. április 30.Kapcsolódó galéria:« Vissza az előző oldalra!
Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar