Pályázatok, közintézmények

Csikóstőttős kulturális hagyományainak ápolása és turisztikai vonzerejének komplex fejlesztése TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00007

Csikóstőttős Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (továbbiakban: TOP) keretén belül a Társadalom és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívásra pályázatot nyújtott, mely támogatásban részesült az alábbiak szerint:

A kedvezményezett neve: Csikóstőttős Község Önkormányzata

A projekt címe: Csikóstőttős kulturális hagyományainak ápolása és turisztikai vonzerejének komplex fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 105.053.161 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretén belül egy komplex fejlesztés valósul meg a település turisztikai adottságait összefűzve egy túraútvonallal. Egyrészt a  kulturális örökség turisztikai hasznosításához, bemutathatóvá tételéhez kapcsolódóan kialakításra kerül a Hagyományok háza, mely bemutatja a település sváb  hagyományait a mezőgazdaság, a gasztronómia és a mindennapi élet tekintetében.  A beruházás második eleme a helyi horgászturizmus fejlesztése. A település   külterületén már meglévő, mesterséges horgásztó infrastrukturális feltételeinek javítása valósul meg, kialakításra kerül egy Tóparti pihenő, egy kisebb fedett  közösségi térrel. A beruházás harmadik eleme az ökoturisztikai fejlesztések keretében a helyi természeti értékek bemutatására alkalmas natúrpark fejlesztése.  Ennek keretében a meglévő kilátó infrastrukturális feltételeinek javítása a cél, szolgáltatásainak bővítésével. Egyrészt felújításra kerül a kilátó, másrészt a meglévő  Kneipp taposó kerül kibővítésre, továbbá egy felnőtt játszótér épül a kilátó mellett.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.03.25.

Projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00007 

 Kapcsolódó galéria:« Vissza az előző oldalra!
Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar