Pályázatok, közintézmények

Tisztítsuk meg az országot II. Hulladékfelszámolási pályázat

Beszámoló

 

Csikóstőttős Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. által kiírt „Tisztítsuk meg az országot II. Hulladékfelszámolási pályázat" című felhívásra. Az ILJ/113-1/2024 projektazonosító számú pályázat keretében 1.029.970 Ft értékű egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyert.

Cél: az illegális hulladéklerakatok okozta talaj-, víz-, és levegőterhelés megelőzése, megszüntetése, illetve a tájsebek csökkentése környezetünk megóvása, egészséges életmódunk megőrzése érdekében. Mindez tájvédelmi és tájképvédelmi szempontból is kiemelten fontos.

A pályázat műszaki tartalma:

A pályázat keretében 26 m³

  • zöldhulladék: faág, gally,
  • építési: beton (inert)
  • veszélyes: (kátrány)

illegálisan lerakott vagy elhagyott hulladék elszállítása valósul meg. Az elszállítás előtti teendők elvégzéséhez (ágak összeaprítása, hulladék összegyűjtése, szállításra való előkészítése) szükséges eszközöket beszereztük, valamint 4 db szemét lerakását tiltó tábla kerül kihelyezésre.

Csikóstőttős Község Önkormányzata vallja, hogy minden települést meghatároz a róla kialakított első benyomás, az a kép, amelyet elsőként a közterületek jellege ad az odalátogatók számára. A település környezete nagyban befolyásolja az itt élő családok életminőségét is. Az Önkormányzat számára fontos, hogy az itt élő emberek igényesek legyenek az őket körülvevő környezetre, büszkék legyenek a falusi életformára, a település teljes területe rendezett legyen.

 


« Vissza az előző oldalra!
Csikóstőttős Község Önkormányzata - Magyar